Geselecteerde kunstenaars OPEN M bekend

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Het is zover: de regionale kunstenaars die samen zullen exposeren tijdens OPEN M zijn bekend. De vijfkoppige jury van bekende Leuvenaars selecteerde werk van 21 verschillende kunstenaars. Vanaf 24 mei is dat werk te zien in een zaal van M-Museum Leuven.

Imke Courtois, Phara de Aguirre, Milow, Arnout Hauben en Els Dottermans verdiepten zich de voorbije weken in de ingezonden dossiers en selecteerden samen werk van 21 kunstenaars die een link hebben met Vlaams-Brabant. In de komende weken wordt er gewerkt aan een expo die de geselecteerde werken samenbrengt in een zaal van M. De vernissage voor die tentoonstelling vindt plaats op 23 mei. Vanaf de volgende dag is ze te bezoeken voor het grote publiek, en dat t.e.m. 22 september van dit jaar.

Enkele cijfers

In totaal werden 323 dossiers ingezonden, met daarin werk van zowat alle mogelijke beeldende kunstdisciplines. Die diversiteit is ook te zien in de uiteindelijke selectie; onder andere schilderijen, sculpturen, animatiefilm en fotografie komen aan bod, maar ook tekeningen, etsen, zeefdrukken enzovoort. Ook in de leeftijd van de geselecteerde kunstenaars is de variatie groot: de jongste deelnemer is 18 jaar, de oudste 72.

De geselecteerde kunstenaars

David Luc Dodukalo, Jean-Pierre Decort, Dilum Coppens, Danièle Villers, Radegonda Bröde, Lisa Foster, Bisser, Kathleen Joos, Silke Reyntjens, Bart Vankrunkelsven, Saskia Steeno, Gabriela Usala, Kim Wey, Lies Caeyers, Valerie Delahaye, Dirk Eelen, Peng Nghia, Jan Vandeplancke, Selien Vermeulen, Obed Vleugels, Jan Wuyts.

Over OPEN M

OPEN M geeft voor de vijfde keer beeldende kunstenaars uit Vlaams-Brabant de kans om hun werk te tonen in M-Museum Leuven. Alle disciplines binnen de beeldende kunsten komen daarbij in aanmerking. Voor de gelegenheid stelde M een jury samen van vijf bekende Vlamingen die een sterke band met Leuven hebben.

Tijdens de tentoonstelling kunnen bezoekers stemmen op hun favoriete kunstenaar. Die publieksfavoriet krijgt een residentie in het M-atelier in het najaar van 2019, gekoppeld aan een toonmoment.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans