Gemeente Haacht en cambio organiseren een bevraging over autodelen.

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De gemeente en cambio organiseren een bevraging om te peilen naar de interesse in autodelen. Bij autodelen maak je enkel gebruik van de auto wanneer je die nodig hebt. Wanneer je hem niet nodig hebt, kan iemand anders hem gebruiken. Op die manier wordt de auto beter en doordacht gebruikt.

Autodelen zal zonder enige twijfel deel uitmaken van de mobiliteit van de toekomst”, aldus Dieter Van Besien, schepen van milieu. “Met deze enquête willen we onderzoeken of een kleinere gemeente als Haacht vandaag al klaar is voor dit systeem. Tot en met 30 maart kan elke Haachtenaar de online bevraging invullen via de website www.haacht.be/autodelen. De resultaten zullen vóór de zomervakantie bekend gemaakt worden. Als blijkt dat er voldoende interesse is, dan zal een infoavond een volgende stap zijn”. Cambio houdt bij de aankoop van wagens rekening met de ecoscore; een deelauto vervangt acht tot twaalf private wagens. Kiezen voor autodelen verkleint dus meteen ook jouw ecologische ‘bandafdruk’.

Dé oplossing voor wie weinig rijdt

Cambio autodelen is een eenvoudige formule waarbij op vaste standplaatsen in de gemeente auto’s ter beschikking staan die je tegen een vergoeding kan reserveren en gebruiken. Om boodschappen te doen, voor een daguitstap, of voor een dienstverplaatsing. Op het einde van de rit zet je de auto terug op de standplaats, zodat de volgende gebruiker die gemakkelijk terugvindt. Met cambio heb je dus een auto wanneer je er een wil, maar ook enkel dan. Bovendien ben je verlost van alle kopzorgen die een eigen auto met zich meebrengt: onderhoud, herstellingen, autokeuring … En daar is ook je portefeuille bij gebaat. 

Een eigen wagen kost geld, ook als hij stilstaat!

Het systeem is financieel interessant voor wie weinig met de wagen rijdt. Zo betaal je enkel een bescheiden maandelijks abonnement en als je de wagen gebruikt.

Op de website www.cambio.be kan je berekenen wat jouw eigen wagen je kost en wat de kost zou zijn bij cambio. Hoe minder kilometers op de teller, hoe groter de winst.

Autodelen is simpel

Het autodeelsysteem is heel simpel en gebruiksvriendelijk. Na je inschrijving ontvang je een kaart met pincode. Vanaf dan kan je een wagen telefonisch, via het internet of via een app reserveren. Nadien haal je de auto af aan zijn standplaats; je kan de auto openen met je persoonlijke kaart. Op het einde van de rit breng je de auto gewoon terug naar zijn standplaats.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer