“Gelukkig moest ik niet met de bazen naar bed!”

Leuven 360°
4 jaar geleden
door Leuven 360°

Voor onze rubriek Studentikoos Leuven gingen we deze week op zoek naar een student met een ongewone studentenjob. We spraken daarom met Daan, eerstejaars psychologie en tot voor kort aan de slag als barman in Leuvens holebicafé Key West.

Ik kwam sowieso al regelmatig in het café. Toen ik zag dat ze op zoek waren naar nieuw personeel, heb ik mijn kans gewaagd. Het leek me de ideale manier om nieuwe mensen te leren kennen, en achteraf gezien is dat zeker gelukt. We kregen bijvoorbeeld regelmatig toeristen over de vloer uit alle delen van de wereld. Hierdoor heb ik denk ik wel veel bijgeleerd, niet in het minst over mezelf. Ook het feit dat ik me als homo geen outsider hoefde te voelen, was zeker een pluspunt van de job.”

student-daan-360“De job als barman combineren met mijn studies was wel niet altijd even evident. Op donderdag moest ik bijvoorbeeld vaak werken tot 3u ’s nachts, waardoor ik de volgende ochtend natuurlijk doodmoe in de les zat. Je moet jezelf ook heel flexibel op kunnen stellen. Dit heeft er, samen met de late uren, voor gezorgd dat ik uiteindelijk gestopt ben met er te werken.”

“Vroeger hoorde ik wel eens zotte verhalen over het café. Zo werd me bijvoorbeeld verteld dat je eerst met de bazen naar bed moest gaan om aangenomen te worden als barman. Dit bleek gelukkig niet te kloppen! Toch ga je me ook niet horen zeggen dat Key West een doorsnee café is. Het blijft natuurlijk een holebibar, waar je veel verschillende soorten volk tegenkomt. Maar voor mij is Key West in de eerste plaats een plek waar iedereen zichzelf kan zijn.”

Meer Leuven 360°: ontdek de leuven360blog

Over de auteur

Leuven 360°

Leuven 360°

Leuven360° is een initiatief van vier masterstudenten in de journalistiek. Allen met een passie voor schrijven en nog belangrijker voor Leuven.
Meer Leuven 360°: ontdek de leuven360blog