Gele stippen voor het stadhuis

Ann Peeters
1 jaar geleden
door Ann Peeters

Heb je ze ook al gezien, die gele stippen voor het stadhuis? Vraag je je ook af, waarom ze er staan? Wij gingen voor jou op zoek naar de bende die er met gele verf aan de slag ging.

Van 22 februari tot 1 maart 2019 is er opnieuw de Week tegen Pesten.  Jongerenzender Ketnet lanceerde vorig jaar STIP IT.  Zoveel mogelijk kinderen, jongeren en volwassenen toonden dat ze pesten niet oké vinden. Met 4 stippen op zoveel mogelijk handen maakten ze samen een krachtige vuist tegen pesten.

Woensdagnamiddag trok een groepje jeugdig geweld met een spuitbus naar het Leuvense stadhuis. Ze plaatsten 4 gele bollen in het midden van de Grote markt. “Ook dit jaar zetten we ons verder in tegen pesten”, zeggen ze bij kinderwerking De Kettebende.  “Het merendeel van de activiteiten met de kinderen van de Kettewerkingen doen we in de week tegen pesten zelf. Dit initiatief was een ‘opwarmertje’, om de Week tegen Pesten in de kijker te zetten en aan te kondigen. Wat ons betreft, kunnen er niet genoeg acties zijn tegen pesten.Door de grote gele stippen aan te brengen in het hartje van Leuven, waar dagelijks heel veel jongeren voorbijkomen, willen we een statement maken en erop wijzen dat pesten niet oké is.”

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters