Gele hesjes in actie bij AB Inbev

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Zestien actievoerders in een geel hesje protesteerden zaterdagavond enkele uren aan de toegangspoort van AB InBev aan de Vuurkruisenlaan in Leuven. De actie verliep zonder incidenten. Van blokkades zoals bij eerdere acties van ‘gele hesjes’ was hier geen sprake. Midden december voerde dezelfde groep hier eveneens gedurende enkele avonden actie.

Met hun actie protesteren de actievoerders tegen het feit dat de overheid multinationals zoals AB InBev “het ene cadeau na het andere” geeft zodat die ondanks miljardenwinsten nauwelijks belastingen moeten betalen. “Dit terwijl diezelfde overheid bespaart op de gewone man bijvoorbeeld met indexsprongen, het verhogen van pensioenleeftijd en dergelijke”, klonk het.

“We zijn het beu dat onze koopkracht lijdt onder de prijzen die de pan uitswingen, zoals voor diesel, elektriciteit en dergelijke. We zijn het beu dat de regering het klimaatprobleem denkt te kunnen wegbelasten op kap van de gewone man terwijl de grote oliebedrijven blijven boren naar meer bronnen. Er is genoeg rijkdom om de maatschappelijke uitdagingen aan te pakken, maar de regering gaat de rijkdom niet halen waar die zit”, aldus de Gele Hesjes Leuven op facebook.

Gele hesjes op de foto, de personen op de foto volgen echter een rondleiding bij de wereldbrouwer.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer