Geldenaaksebaan afgesloten vanaf 19 september

Kirsten Bosmans
4 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Van 19 tot 26 september sluit het Agentschap Wegen en Verkeer de Geldenaaksebaan, tussen het kruispunt met de Meerdaalboslaan en dat met de Interleuvenlaan, af in de richting van Leuven. Er wordt een omleiding voorzien via het industrieterrein. Verkeer van Leuven naar Bierbeek blijft wel mogelijk. Deze ingreep kadert in de herinrichting van het kruispunt van de Meerdaalboslaan (N25) en de Geldenaaksebaan in Leuven, waarbij een busbaan naar het industrieterrein wordt aangelegd. Volgens de huidige timing zullen de werken volledig beëindigd zijn in de eerste helft van oktober.

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op 19 september met de volgende fase van de herinrichting van het kruispunt van de Geldenaaksebaan met de Meerdaalboslaan (N25). De werken verschuiven van het noordelijke deel naar het zuidelijke deel van het kruispunt. Om de werken te kunnen uitvoeren, moet Wegen en Verkeer de Geldenaaksebaan in één richting afsluiten tussen de Interleuvenlaan en het kruispunt met de Meerdaalboslaan (N25) in de richting van Leuven. Verkeer van Leuven naar Bierbeek blijft wel mogelijk.

Omleiding via industrieterrein

Tijdens de werken van deze fase is een omleiding voorzien voor het verkeer van Bierbeek naar Leuven. De omleiding verloopt via de Interleuvenlaan, Esperantolaan en Technologielaan. Volgens de huidige planning zal de omleiding gedurende één week van kracht zijn. Tijdens de rest van de werken beschikt het verkeer opnieuw over één rijstrook in elke rijrichting.

Noordelijke tak kruispunt is klaar

Wegen en Verkeer begon in augustus 2016 met de herinrichting van de noordelijke tak van het kruispunt. Hier werd de rijstrook, die vandaag als linksafslagstrook dient voor het verkeer dat via de Geldenaaksebaan de Meerdaalboslaan (richting Tiensesteenweg) wil oprijden, als busstrook ingericht. De werken aan de noordelijke tak van het kruispunt zijn afgerond. Het verkeer beschikt hier terug over één rijstrook in elke rijrichting.

Betere ontsluiting industrieterrein

De herinrichting van het kruispunt maakt deel uit van een resem maatregelen waartoe Wegen en Verkeer (Vlaamse overheid) zich verbond samen met De Lijn Vlaams-Brabant, Voka Vlaams-Brabant, de stad Leuven, de provincie Vlaams-Brabant, Interleuven, UC Leuven-Limburg en CVO Volt voor de ontsluiting van het industrieterrein. Zo krijgen de bussen die uit het Researchpark komen een nieuwe, rechtstreekse aansluiting op het kruispunt zodat zij vlotter het bedrijventerrein kunnen verlaten. Ook worden de fietspaden en de fietsoversteekplaats (over de Meerdaalboslaan) op het kruispunt veiliger en comfortabeler gemaakt.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans