Geld voor regionale scholenbouwprojecten

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Van oktober tot en met december 2018 is er ruim 14 miljoen euro aan subsidies toegekend voor scholenbouwprojecten in Vlaams-Brabant. 32 scholenbouwprojecten in Vlaams-Brabantse scholen krijgen middelen toegewezen om hun gebouwen te vernieuwen en te moderniseren. Ook vier scholen uit de Leuvense regio vallen in de prijzen.

Maandelijks kent AGION, het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs, subsidies toe aan scholen voor het vernieuwen van hun gebouwen. Van oktober tot en met december 2018 werd zo maar liefst 104 miljoen euro toegekend aan bijna 175 schoolbesturen in het vrij en officieel gesubsidieerd onderwijs in Vlaanderen en Brussel. Er zijn verschillende mogelijkheden om subsidies te krijgen, afhankelijk van het bouwprogramma en de kostprijs, bv. dringende werken, sanitair, volledig vernieuwen van het gebouw of een nieuwbouw.

In Vlaams-Brabant werden 32 scholenbouwprojecten voor samen ruim 14 miljoen euro goedgekeurd om hun patrimonium te vernieuwen. In de Leuvense regio ging het om vier scholen: Vrije basisschool Veltem-Beisem (102.025 euro), De Wijnpers Leuven (141.140 euro), Montfortinternaat Rotselaar (1.084.077 euro) en Vrije basisschool Klim-op Nieuwrode (92.204 euro).

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits: ”Les geven én krijgen in moderne schoolgebouwen die voldoen aan de huidige normen is een win-win. Het stimuleert leerkrachten om te werken en leerlingen om te leren. De inhaalbeweging om schoolgebouwen te vernieuwen blijft onverminderd voortduren. Al in meer dan 9 op de 10 Vlaamse en Brusselse gemeenten worden nieuwe of grondig vernieuwde scholen gebouwd. Door deze investering van ruim 14 miljoen euro in onze Vlaams-Brabantse scholen wordt opnieuw een grote stap voorwaarts gezet.”

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans