Geen Leuvense jaarmarkt dit jaar

16 juni 2020 | 14u13 | Gepost door redactie
Geen Leuvense jaarmarkt dit jaar
Na de grote Leuvense zomerevenementen is nu ook officieel de beslissing genomen om de jaarmarkt op 7 september te annuleren. “Elk jaar zakken begin september zo’n 150.000 mensen af naar Leuven voor de jaarmarkt. Iedereen die er ooit al eens geweest is, beseft dat de organisatie van een jaarmarkt zoals we die kennen geen optie is zolang het coronavirus nog aanwezig is. We moeten het evenement dus definitief annuleren. Met spijt in het hart”, zegt burgemeester Ridouani.
Het bericht Geen Leuvense jaarmarkt dit jaar verscheen eerst op Leuven Actueel.

Het Leuvense bestuur begrijpt dat dit een zware klap is voor de vele Leuvenaars die het evenement als een jaarlijks hoogtepunt beschouwen. “Dit is echt heel jammer voor onze Leuvense handel en horeca, die tijdens dit volksfeest heel wat inkomsten genereren”, beseft ook schepen van handel, Johan Geleyns. “We konden echter niet anders dan deze pijnlijke beslissing te nemen gezien de onvoorspelbare situatie met het coronavirus. We moeten samen onze verantwoordelijkheid nemen om een tweede uitbraak van het coronavirus te vermijden, want een tweede lockdown is echt geen optie. Dat zou al het harde werk van de Leuvense horeca- en handelszaken om te kunnen heropenen, teniet doen.”

Volgens de huidige maatregelen van de Federale Overheid zijn massa-evenementen verboden tot 31 augustus. Afhankelijk van het verloop van het virus de komende maanden kunnen er nog nieuwe maatregelen bepaald worden. Grote evenementen vragen altijd een lange voorbereiding en die last minute annuleren zou zwaardere gevolgen hebben, want dan is er geen tijd meer om een alternatief aan te bieden.

Verrassend najaarsprogramma in de maak
Schepen Johan Geleyns blijft echter niet bij de pakken zitten en denkt al verder. “Het stadsbestuur zal de Leuvense horeca en handel ook blijven ondersteunen in deze moeilijke tijden en daarom wordt er achter de schermen hard gewerkt aan een verrassend najaarsprogramma om gezelligheid en beleving te creëren in onze handelswijken, met de talrijke winkels en horeca. Eens te meer een goede reden om naar Leuven af te zakken en te genieten van wat onze mooie stad te bieden heeft.”

Net zoals voor het zomerprogramma zal er dus een fijn alternatief programma vol beleving voor het najaar op poten worden gezet.

Het bericht Geen Leuvense jaarmarkt dit jaar verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over