Gecoördineerde verkeerscontrole

Ann Peeters
6 maanden geleden
door Ann Peeters

Zaterdag werden tijdens een grootschalige gecoördineerde actie, waaraan werd deelgenomen door de lokale politie, de federale wegpolitie, 30 inspecteurs in opleiding van de politieschool PLOT, de douane en de Vlaamse belastingdienst, 182 wagens aan kant gezet. In totaal werden 255 personen gecontroleerd.

De controles vonden plaats op de Vuurkruisenlaan in de vooravond en op de Koning Boudewijnlaan omstreeks middernacht. Alle verkeer in beide richtingen werd gecontroleerd door ANPR-voertuigen met nummerplaatherkenning die door de verschillende diensten werden ingezet. Vervolgens werden selectief een aantal voertuigen een controlepost ingestuurd waar zowel de voertuigen als de bestuurders en de inzittenden aan een controle werden onderworpen. Een helikopter van de federale politie hield een oogje in het zeil van uit de lucht.

De politie liet 137 bestuurders een ademtest afleggen in het raam van de BOB-campagne. Ondanks alle waarschuwingen dat er tijdens het weekend zwaar zou gecontroleerd worden, bleken toch 6 chauffeurs te veel gedronken te hebben. En 3 bestuurders reden rond onder invloed van drugs. Verder waren 3 auto’s niet in orde zijn met de technische controle en werden 5 voertuigen aan kant gehouden omdat de bestuurder geen verzekeringsdocument kon voorleggen. Tenslotte bleken 4 personen in bezit te zijn van drugs. De drugs werden in beslag genomen en de vier kregen een p.v.
De resultaten van de douane en de Vlaamse belastingdienst zijn (nog) niet bekend.

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters