Gault&Millau neemt tien regionale nieuwkomers op

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De zestiende editie van restaurantgids Gault&Millau heeft enkele verrassingen opgeleverd voor de Oost-Brabantse horecawereld. Eén restaurant moest een half mutsje inleveren, maar vijf gingen erop vooruit. Daarnaast nam Gault&Millau liefst elf nieuwkomers uit de regio op in zijn lijst. Om lekker te eten hoef je dus niet ver te rijden.

Couvert Couvert, de sterrenzaak uit Egenhoven bij Leuven, blijft ook in de Gault&Millau gids bovenaan staan met een mooie score van 17 op 20. Daarmee houdt het de concurrentie met voorsprong achter zich.

Couvert Couvert behield een status quo, net als de meeste restaurants in de regio. Toch waren er enkele die de anonieme proevers wisten te overtuigen en een hogere score kregen dan vorig jaar. Onder hen: L’air des Sens uit Zoutleeuw (van 13 naar 14), Taste in Leuven (van 13 naar 14), Cum Laude in Leuven (van 12 naar 13) en De Bibliotheek in Vaalbeek (van 12 naar 13).

Er was ook één verliezer die een half puntje moest inleveren: D’Artagnan in Leuven (van 14 naar 13,5). Het restaurant kreeg vorig jaar nochtans nog de Gouden Delta van de gastronomische Deltagids 2017.

Meest opvallend zijn echter de vele nieuwkomers uit de regio die dit jaar in Gault&Millau opduiken. Zes daarvan liggen in Leuven: EED in de Vaartstraat, Fragma in de Bondgenotenlaan, BARBA en Convento Wijnbistro in de Mechelsestraat, Hop Gastrobar aan de Vaartkom en La Filosofia in de Parkstraat. Daarnaast mogen ook L’oh in Tielt-Winge, Wald in Rotselaar, De Victorie in Linden en Villa Torre in Linter zich bij de gelukkigen rekenen.

De beste restaurants uit de regio volgens Gault&Millau:

 1. Couvert Couvert Heverlee             17
 2. EssenCiel Leuven                 15
 3. Fidalgo Tienen                 15
 4. Arenberg Heverlee            15
 5. Het Land aan de Overkant Heverlee     15
 6. L’air des Sens Zoutleeuw          14
 7. Taste Leuven                 14
 8. Melchior Tienen                 14
 9. Rossi Leuven                 14
 10. Spaans Dak Oud-Heverlee    14
 11. Trente Leuven                 14
 12. Zappaz Leuven                 14
 13. Zarza Leuven                 14

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans