Gaatjesboorders actief in Herent

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Tijdens de maand april waren gaatjesboorders al drie nachten actief in Herent, en dit voornamelijk in de omgeving van Winksele en Veltem.

Begin april slaagden de daders erin vijf woningen te betreden in de  Heidestraat, Paardenveldstraat en Nieuwe steenweg. De volgende nacht sloegen ze toe in de omgeving van de Vilvoordsebaan. Twee nachten geleden deden ze de omgeving rond het station van Veltem aan. In totaal bezochten ze twaalf woningen door meestal dezelfde inbraakmethode toe te passen: het boren van een gaatje in de houten omlijsting van een raam aan de achterzijde van een woning. Ze doorzoeken enkel de benedenverdieping en verdwijnen weer met cash geld, gsm’s en tablets.  Ze verplaatsen zich vermoedelijk te voet.

De daders slaagden drie keer niet in hun opzet om een woning te betreden, dankzij extra beveiliging die voorzien was aan de binnenzijde van de ramen. Wenst u meer informatie over  het beveiligen van ramen en deuren tegen inbraak? Contacteer onze diefstalpreventieadviseur voor gratis en vrijblijvende info via 016 85 34 00 en via pz.herko.diefstalpreventie@police.belgium.eu.

Ziet u verdachte personen of voertuigen ? Aarzel niet om het de politie meteen door te bellen via 101 !

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer