Fred Verhoeven stelt muzieklijstjes samen voor Waze

Ann Peeters
11 maanden geleden
door Ann Peeters

Luister je af en toe naar muziek op Waze? Dan is de kans groot dat je al naar playlists van Bierbeeks DJ Fred Verhoeven geluisterd hebt.

Dj Fred Verhoeven maakt van het Bal van de Ambtenaren al zes jaar een feestje en dat bleef niet onopgemerkt. Enkele dagen na het bal werd hij gecontacteerd door Waze met de vraag of hij het zag zitten om muzieklijstjes te maken om mensen op een aangename manier door de file te loodsen of om hen in de juiste stemming te brengen op weg naar een feestje of als achtergrondmuziek op het werk. Fred hapte meteen toe en heeft de microbe te pakken. Er staan al heel wat lijstjes online en hij zal nog regelmatig nieuwe playlists posten.

“Ik was vereerd, dat ik mijn kunde en muzieklijstjes mocht delen met de buitenwereld. Het is quasi onmogelijk om tegen een radiozender te concurreren, maar zo hebben we toch een manier gevonden om het noodzakelijke (autorijden) aan het aangename te koppelen.”

De reacties zijn lovend: “Mijn playlists worden beter en positiever onthaald dan ik verwacht had, mensen spreken er mij op aan en komen spontaan met tips. Zo breng ik samen met Waze toch plezier in de dagelijkse sleur en laat dat nu net zijn, wat ik heel graag doe.”

De lijstjes zijn samengesteld per thema: “De belangrijkste standaardthema’s zijn nu al te beluisteren, vanaf nu werk ik aan actualiteitsgebonden thema’s zoals zomer, festivals, belangrijke nieuwsitems zoals de Brexit, enz. Ik heb de smaak te pakken en begin binnenkort ook met andere kanalen, zoals Youtube.”

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters