Frantsen bvba uit Landen fuseert met Entecom Systems uit Leuven en Amesco

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Voorbije maandag werd bekend gemaakt dat Frantsen bvba uit Landen, dé specialist in schroeftransport, samengaat met Entecom Systems uit Leuven. Zij staan gekend voor hun kettingtransporteurs. Ook Amesco, EN1090 metaalconstructiebedrijf, uit Kinrooi behoort tot de fusie.

Theo Frantsen, ex-zaakvoerder: Frantsen bvba bestaat vandaag meer dan 30 jaar.

“In deze boeiende periode heb ik mijn kind groot gebracht tot de specialist in schroeftransport. Maar er komt ook een tijd dat je kinderen moet kunnen loslaten. Wanneer je ervan overtuigd bent dat ze de juiste partner gevonden hebben, is de tijd daar rijp voor”, aldus Frantsen.

Maandag kondigden ze aan dat Frantsen bvba recentelijk overgenomen werd en daarmee een zusterbedrijf is geworden van Entecom Systems & Amesco. “Hiermee verzekeren we niet alleen de continuïteit,  maar hebben we vooral de beste partner gevonden om verder aan het Frantsenverhaal te schrijven. De activiteiten en kennis van de groep waartoe Frantsen bvba voortaan behoort zijn sterk complementair, waardoor dit samengaan versterkend zal werken voor iedereen,” wist Theo.

Juri De Groote, Entecom Systems, Amesco & Frantsen, General Manager:

“Frantsen bvba mag zich met recht en rede de referentie in schroeftransport noemen. Uniek in zijn soort, een echte niche speler. Zowel het product als de doelmarkt zijn zeer complementair aan onze bestaande activiteiten.  Deze overname kadert in onze visie van specialisatie, geïntegreerde aanpak en breidt ons aanbod in bulk transportsystemen aanzienlijk uit. Entecom Systems uit Leuven is sterk gespecialiseerd in kettingtransportsystemen zoals redlers, elevatoren, platenbanden, buisconveyors, … en Amesco in Kinrooi is ons EN1090 metaalconstructie bedrijf, gespecialiseerd in industriële staalconstructies en de verwerking van slijtvaste materialen. Met Frantsen bvba, nemen we de referentie in schroeftransport over, waardoor men voortaan dus ook, voor al wat schroeftransporteurs aangaat, bij ons terecht kan. Een totaal aanbod, one stop shopping in bulktransport,” zei De Groote. “Zoals men het van ons gewoon is, bieden we u nu ook voor schroeftransport een compleet aanbod. Dit omvat zowel de bouw van nieuwe installaties, het leveren en monteren van vervangonderdelen en het onderhoud ervan met kennis van zaken. Onze missie bestaat erin om lange termijnrelaties met onze klanten uit te bouwen, door te luisteren, oplossingen aan te reiken en processen te verbeteren waardoor onze klant toekomstige besparingen kan realiseren. Met deze zelfde missie gaan we nu ook aan de slag bij Frantsen bvba.”

Erno Pieters, Frantsen bvba, Business Unit Manager.
“Toen me de kans werd aangeboden om verder te schrijven aan het Frantsenverhaal, heb ik niet getwijfeld. Onze groep is sterk in specialisatie en schroeftransport past daar perfect in. Het is een product met heel veel mogelijkheden en toepassingen. Daar ga je graag mee aan de slag. Frantsen bvba blijft een afzonderlijke vennootschap met kantoren en productie in Landen. Theo Frantsen blijft nog minstens een jaar aan boord. Daardoor is voor onze bestaande klanten een vlotte overdracht verzekerd. Zelf wordt ik bij Amesco opgevolgd door Frank Claessens die er business unit manager wordt.”

Frantsen bvba telt tien medewerkers, samen met Entecom & Amesco zijn ze nu ongeveer vijfenveertig man sterk en beginnen ze aan een nieuw hoofdstuk in hun groeiverhaal.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer