Franse rage coutanque waait over naar België

Kirsten Bosmans
3 maanden geleden
door Kirsten Bosmans

Batisto, de beroemde Franse podiumkunstenaar, magiër en kampioen in het messenwerpen is de bedenker van coutanque, de nieuwste rage in Frankrijk. Op verzoek van zijn goede Belgische vriend Georges Cuvelier, de bekende bamboekunstenaar uit Herent, komt Batisto op zaterdag met enkele Franse vrienden naar Herent om het coutanquespel te introduceren. Een primeur!

Wie is Batisto?

Batisto komt uit Normandië en is een legende in heel Frankrijk. Allround podiumbeest, magiër en bezieler van het nieuwe werpspel coutanque. Speciaal voor zijn Herentse vriend Georges Cuvelier – die naast bamboekunstenaar ook op hoog niveau aan messenwerp-competities meedoet – zal hij op het Herentse buurtfeest zijn nieuwe werpspel voorstellen. Een primeur.

Wat is coutanque?

Je gooit met speciale werpmessen naar een houten werpschijf die horizontaal op de grond ligt. Het spel is veilig en de spelregels zijn eenvoudig… à la petanque. Toch is een scherp oog en een fijne motoriek nodig om de messen zo dicht mogelijk bij de ‘roos’ te gooien.

Zaterdag 25 januari trotseren de Herentse bewoners van het O.L.Vrouwplein de kou voor hun jaarlijkse buurtfeest en ze kunnen er meteen eens een poging wagen in het coutanquespel.

Extra

Op zondag 26 januari geeft het gezelschap van Batisto een extra voorstelling van haar magische show in eetcafé De Wildeman in Herent. Deze show is publiek toegankelijk. Info volgt op de website.

www.coutanque.com

www.facebook.com/coutanque

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans