Frans Claes geeft beste van zichzelf in Cape Epic

Ann Peeters
12 maanden geleden
door Ann Peeters

Leuvenaar Frans Claes is op de 16de plaats geëindigd in de proloog van de Cape Epic. Het gevoel bij de Leuvenaar zit goed. Ondanks een mindere startpositie – belangrijk in een single-tracks-etappe – is Claes erin geslaagd om de schade te beperken. De proloog werd gewonnen door wereldkampioen Nino Schurter en Lars Forster.

De Cape Epic in Zuid-Afrika is een van de belangrijkste en zwaarste etappewedstrijden in het mountainbiken. De renners leggen 624 kilometer af in 8 dagen en overwinnen 16.650 hoogtemeters. De wedstrijd duurt nog tot volgende zondag 24 maart.

Frans Claes en zijn teampartner Hendrik Kruger kenden een goede start. Van bij het begin onderhielden ze een strak tempo waardoor ze al gauw een aantal mindere teams konden inhalen. Zelfs op de steile flanken van de Tafelberg reden Claes en Kruger vlot omhoog.
De tweevoudig Belgische kampioen kreeg nochtans een slechte startpositie. Dat vertaalde zich in tijdsverlies tijdens de spectaculaire downhill van de Tafelberg.
“Jammer genoeg verloren we op het einde redelijk wat tijd omdat we achter een trager team zaten en we konden hen niet voorbij in de single track naar beneden, dus we hebben daar toch een minuutje kwijt gespeeld en dat vind ik persoonlijk heel spijtig. Anders hadden we nog wat beter kunnen doen vandaag.”
Ploegmaat Kruger stelt dat je de Cape Epic niet wint tijdens de proloog, maar je kan hem wel verliezen. Frans Claes beaamt: “Uiteindelijk gaat het hier vandaag om seconden. Hopelijk vertalen die seconden zich op het einde niet in een mindere klassering. Ik hoop dat we de schade beperkt hebben. Morgen gaan we er opnieuw vol tegenaan in de eerste echte zware etappe en we hopen zo de verloren tijd goed te maken. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken”

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters