Fototentoonstelling ‘Leive, vrigger en naa’

Kirsten Bosmans
6 maanden geleden
door Kirsten Bosmans

In het kader van de opleiding Culturele Studies aan de KU Leuven werken studenten mee aan het cultureel project WeAre#EuropeForCulture. Het eindproduct van deze samenwerking zal voor het eerst getoond worden op maandag 2 december in OPEK in Leuven.

Deze Leuvense tentoonstelling focust zich op de Vaartkom, ooit een industriële buurt die zich transformeerde tot een bruisende woonbuurt. De foto-exhibitie is een co-creatie tussen studenten en heel wat Leuvenaars die een solide band hebben met de Vaartkom. Het materiaal voor deze expositie werd verzameld aan de hand van tal van interviews en een workshop.

De tentoonstelling zal tijdens deze opening eenmalig plaatsvinden op het dakterras van OPEK, daarna verhuist ze naar Leercentrum Agora (Leuven) waar enkel de MuPop te bezichtigen zal zijn.

Deze eenmalige tentoonstelling bevat de eigenlijke MuPop-exhibitie. In die interactieve foto-tentoonstelling kan je aan de hand van een smartphone doorheen foto’s van de Vaartkom navigeren en verschillende getuigenissen over de buurt beluisteren. Daarnaast kan de bezoeker door verschillende fotoboeken bladeren en een introductie over het project beluisteren. De deuren gaan open om 18 uur.

Breng zeker een smartphone en oortjes en/of een hoofdtelefoon mee.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans