Food Port in Tienen opent opnieuw de deuren Na drie jaar opnieuw geopend

Stefan Van de Weyer
4 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De heropening van Food Port Aula vond plaats aan de nieuwe bedrijvenzone rond voeding aan het Soldatenplein. Het opvallende gebouw, dat startende ondernemers moest aantrekken, bleef tot op heden bijna helemaal leeg. Het pand werd ondertussen instapklaar gemaakt om de drempel voor bedrijven te verlagen.

De zaken zagen er onlangs opeens aanzienlijk beter uit door de bouw van een nieuw onderzoekscentrum op het bedrijventerrein door SESVanderHave. Een bedrijf uit de voedingssector en een ander bedrijf uit de gezondheidssector zouden onder andere hierdoor eveneens interesse vertonen om zich te vestigen op deze site. Wanneer beiden groen licht krijgen, dan zal deze campus voor ruim zeventig procent bezet zijn.

Ook het Food Port Aula-gebouw, dat aan de voorzijde van de site ligt, moet verder worden ingevuld. Momenteel zijn daar slechts twee firma’s actief; Quomak en Nikkiso. Quomak benut een unit voor de productie van voedingssupplementen. Nikkiso startte met drie medewerkers. Vandaag telt dit bedrijf al vijftien medewerkers over een periode van twee jaar. De rest van de units kan ook op maat van de huurder afgewerkt worden. Hiervoor zijn budgetten voorzien.

De aula, de grote zaal, in het gebouw werd volledig afgewerkt. Dit moet een ontmoetingsruimte worden voor het bedrijfsleven. De Businessclub van Tienen er aan om hier haar maandelijkse bijeenkomsten onder te brengen.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer