Flandrien Kaas vormt tandem met SUPER 8 Flandrien bier

Ann Peeters
1 jaar geleden
door Ann Peeters

Brouwerij Haacht en De Wervikse kaasmakerij De Kazerij en slaan de handen in elkaar. Beide bedrijven gaan samenwerken rond de promotie van hun Flandrien-producten. De Kazerij produceert Flandrien Kaas, terwijl Brouwerij Haacht het SUPER 8 Flandrien bier brouwt.

“Bier en kaas vormen een mooie combinatie. Tijdens de voorjaarsklassiekers wielrennen, waarin alles om echte flandriens draait, vormen ook de Flandrien Kaas en het Flandrien bier een tandem”, vertellen Jan Desmet (De Kazerij) en Boudewijn van der Kelen (Brouwerij Haacht).

Flandrien Kaas werd zes jaar geleden gelanceerd. Deze goudse kaas wordt geproduceerd op 4 leeftijden: Jong (6 weken oud), Gerijpt (6 maanden), Oud (12 maanden) en Grand Cru (18 maanden). De kaas is erg succesvol. Op de World Cheese Awards 2018 in Noorwegen werden 3 versies bekroond met een medaille. Brons voor Flandrien Gerijpt, zilver voor Flandrien Oud en goud voor Flandrien Grand Cru.

Het Flandrien bier is de vijfde creatie uit het innovatieve SUPER 8-gamma van Brouwerij Haacht en werd in 2018 gelanceerd. De eigenzinnige bieren uit deze reeks slaan enorm aan bij de nieuwe generatie bierdrinkers, de moderne liefhebbers van echt Belgisch bier. SUPER 8 Flandrien is een blond bier met een alcoholpercentage van 6,4 en sterke toetsen van eik, vanille en verschillende soorten hop.

Flandrien Gerijpt en Flandrien bier ideale partners voor foodpairing

Bier en kaas vormen een ideale combinatie, zeker in dit geval. “Dankzij zijn pittige en smaakvolle karakter, is de Flandrien Gerijpt de ideale Foodpairing®-partner voor het SUPER 8 Flandrien bier. We willen dat de komende weken nog extra in de kijker stellen”, vertellen Jan Desmet en Boudewijn van der Kelen. “We gaan Flandrien Gerijpt en het SUPER 8 Flandrien bier samen promoten in kaasspeciaalzaken en supermarkten met een afdeling kaas in bediening. Daar krijgt de consument een flesje bier gratis bij aankoop van 300 gram Flandrien Gerijpt. Een mooie gelegenheid om beide samen te proeven, bijvoorbeeld terwijl je naar de Ronde of Parijs-Roubaix kijkt om de flandriens in actie te zien.”

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters