Fietssnelweg Leuven-Brussel wordt aantrekkelijker en veiliger

Kirsten Bosmans
4 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De provincie Vlaams-Brabant maakt de fietssnelweg tussen Leuven en Brussel de komende drie jaar attractiever, veiliger en herkenbaarder. Met innovatieve campagnes wil de provincie ook meer pendelaars overtuigen om voor de snelle fietsverbinding te kiezen. De inspanningen maken deel uit van CHIPS, een Europees project rond fietssnelwegen dat net is goedgekeurd. De provincie Vlaams-Brabant coördineert CHIPS.

In CHIPS (Cycle Highways for smarter People Transport and Spatial Planning – fietssnelwegen voor slimmer personenvervoer en ruimtelijke ordening) zal de provincie Vlaams-Brabant samen met partners uit eigen land en uit de buurlanden innovatieve oplossingen en maatregelen ontwikkelen om het maximum uit fietssnelwegen te halen.  Wat hebben nieuwe gebruikers nodig om voor de fietssnelweg als mobiliteitsproduct te kiezen? Hoe kunnen fietsers elke dag nog vlotter tussen pakweg Herent en Zaventem pendelen? Hoe kunnen stations en autoparkeerplaatsen ideaal aangesloten worden op de snelle fietsverbindingen? En vooral: hoe kunnen we een maximaal aantal pendelaars naar de fietssnelweg lokken?

Europese middelen voor fietssnelweg tussen Leuven en Brussel

De CHIPS-partners investeren in vijf fietssnelwegen. De provincie Vlaams-Brabant zet in op innovatieve maatregelen die gebruikers van de fietssnelweg tussen Leuven en Brussel moeten helpen zich beter te oriënteren, hen meer informatie over de omgeving bieden en de ritten ook veiliger en comfortabeler maken.  De investeringen en bijhorende campagnes moeten de fietssnelweg ook een sterk imago geven en automobilisten verleiden ook voor de fiets te kiezen.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans