Fietsplezier tijdens negende Hagelandse Gordel Tocht langs land- en tuinbouwbedrijven

Stefan Van de Weyer
4 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De negende Hagelandse Gordel vindt komende zondag plaats. De Hagelandse Gordel is een fietstocht waarbij je de ganse dag kan genieten van het golvend Hagelands landschap terwijl je van de ene naar de andere boerderij fietst. Je ontdekt er de lokale streekproducten.

Er is keuze tussen vijf startplaatsen op land- en tuinbouwbedrijven, waar je ter plaatse kan kiezen tussen de grote, de middelgrote of de kleine ronde. De vijf deelnemende bedrijven zijn akkerbouwbedrijf Vandebroeck op Koningsbos 17 in Assent, fruitbedrijf Oversteyns op de Oplintersesteenweg 16 in Bunsbeek, fruitbedrijf Veulemans in de Groenstraat 2 in Kapellen, melkveebedrijf Lemmens in de Lapstraat 21 in Kortenaken en kalverbedrijf Adams op de Persoonsstraat 63 in Rummen.

De afstand van de grote ronde bedraagt 77 km, de 2 middelgrote bedragen ongeveer 50 km en de 3 kleine bedragen tussen 25 en 33 km. Van de zes uitgestippelde rondes zijn er drie ( één grote, één middelgrote en één kleine) die voorbij het nieuwe monument van Eddy Merckx in Meensel-Kiezegem langs komen.

Alle fietsers krijgen een stempelkaart mee die ze op elke stopplaats (dezelfde bedrijven) kunnen laten afstempelen. Wie op het einde van de dag een volledige afgestempelde kaart terug inlevert, ontvangt een gadget en maakt kans op een fiets of een pakket streekproducten.

Het vertrek is voorzien tussen 8 en 15 uur. Prijs: 2 euro voor leden Landelijke Gilden, niet-leden betalen 3 euro. Kinderen tot 12 jaar fietsen gratis maar moeten zich wel inschrijven. Inschrijven kan ter plaatse. Info: www.hagelandsegordel.be of Matthias Van den Eynde, consulent Landelijke Gilden (0472/68 69 82)

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer