Festival Half Oogst vervangt Marktrock

Bart Mertens
4 jaar geleden
door Bart Mertens

Het Leuvense stadsbestuur heeft de vervanger van Marktrock bekendgemaakt. Op 13 en 14 augustus vindt festival Half Oogst plaats op vijf locaties in de stad. “Het is een festival voor een breed publiek met een focus op dans en beweging”, zegt Kris Peeters van vzw Leuvenement.

Marktrock is voltooid verleden tijd maar elk einde is een nieuw begin. In dit geval is dat het splinternieuwe festival Half Oogst. Het festival vindt plaats op 13 en 14 augustus, de traditionele data van Marktrock. Half Oogst focust op dans en beweging. “We hebben gekozen voor een festival met een brede waaier aan voorstellingen en activiteiten. Het publiek kan kijken maar kan ook deelnemen. Op elk van de vijf pleinen leggen we de nadruk op één bepaald thema. Zo zal het stadspark ingenomen worden door de kids en maken we van het Ladeuzeplein een urban-omgeving. Op de Oude Markt is er dan weer meer dan voldoende ruimte voor het thema party. Onder meer De Jeugd Van Tegenwoordig en Gers Pardoel komen er optreden”, zegt Kris Peeters van vzw Leuvenement.

Schepen van Feestelijkheden Dirk Vansina is blij met de vervanger voor Marktrock. “Half Oogst is een festival dat de bezoeker uitnodigt om van plein tot plein te kuieren en daarbij heel wat dingen te ontdekken. Ondanks de focus op dans en beweging biedt Half Oogst activiteiten en voorstellingen voor een breed publiek. Of ik zelf ga deelnemen aan een dansbattle? Nee, dat lijkt me niet zo verstandig want ik ben geen begenadigd danser. Maar ik zal zeker van de partij zijn om de voorstellingen te bewonderen. Leuven zal leven op verschillende pleinen tijdens Half Oogst. Het festival is zeker een waardige afsluiter voor Het Groot Verlof.”

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens