Feest in Provinciedomein Kessel-Lo. Publieksopening nieuwe inkomzone en speeltuin

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Op zondag 8 oktober vindt de feestelijke publieksopening plaats van de inkomzone Beemdenstraat en Kleine Speeltuin in het Provinciedomein van Kessel-Lo.

De inkomzone Beemdenstraat kreeg een landschappelijke aanleg met een vernieuwde boomgaard, grote picknickbanken en plaats voor meer spontane natuur, zoals poelen, vijvers en bloemrijke stroken.

Het ontmoetingsplein heeft hetzelfde uitzicht als de 2 andere ontmoetingspleinen. Er zijn 2 grote, open luifels, waarvan er één dient als onthaalplek aan de ingang en de andere als buitenklas voor het Ecocentrum.

Daarnaast zijn er doorsteken naar andere delen van het park: een vlonder naar de hengelvijver en een brug naar het wandelpad rond de grote vijver. De toegang voor de bussen werd verbreed.

Kleine Speeltuin in het nieuw

De Kleine Speeltuin aan de Lentedreef werd volledig vernieuwd, met glijbaantorens, een klauterparcours en chillplekken voor de jongsten.

De publieksopening start om 15 uur met een toespraak van gedeputeerde Walter Zelderloo, versnaperingen, muziek en opdrachten voor kinderen.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer