Faculty Club investeert in mooiste terras van Leuven

29 juli 2019 | 13u34 | Gepost door redactie
Faculty Club investeert in mooiste terras van Leuven
Faculty Club, het congres- en eventcentrum in het historische Groot Begijnhof in Leuven, investeert bijna 100.000 euro in haar buitenterras. Deze investering is het sluitstuk van een totale investering van zo’n 2 miljoen euro over de voorbije 5 jaar. De organisatie die zijn oorsprong vindt in de KU Leuven, heeft erg veel geïnvesteerd in onder meer technologie, om aan het voorfront te blijven in haar sector en in een uitbreiding van haar capaciteit. Daarnaast is er natuurlijk het feit dat de uitbating van een zaak in een historisch pand nu eenmaal veel uitdagingen biedt.
Het bericht Faculty Club investeert in mooiste terras van Leuven verscheen eerst op Leuven Actueel.
Het mooiste terras van Leuven

Faculty Club heeft met stip het mooiste terras van Leuven in haar binnentuin. De Faculty Club Garden Lounge biedt voor elk wat wils: heerlijk onderuitzakken met een glaasje Champagne in de knusse lounge zetels in de lounge area, een frisse pint nuttigen aan de statafels in de receptie area of fijnproeven op het terrasgedeelte van het à la carte restaurant Cum Laude. Dit alles met het geluid van vogels en de Leuvense Beiaard op de achtergrond. Faculty Club investeerde al fors in het terras enkele jaren geleden.

Deze lente werd er bijkomend een kleine 100.000 euro geïnvesteerd om het terras verder te upgraden tegen de zomer. Het gaat dan onder meer om het plaatsen van nieuwe economische en duurzame LED-verlichting, nieuwe signalisatie rond de Faculty Club, de aanleg van een privé-terrasje voor selecte doeleinden, enzoverder. Wie ooit met hoge hakken naar Faculty Club ging, weet dat de kasseiweg ernaartoe een uitdaging vormde. Uiteindelijk heeft Faculty Club toestemming gekregen van Monumentenzorg om alle kasseien op te breken en met de platte kant naar boven te leggen. Er werd opgevoegd tussen de kasseien met een speciaal harsmengsel, zodat dames zelfs weer naaldhakken kunnen dragen op weg naar het mooiste terras van Leuven. Dit was een proces dat drie jaar tijd in beslag nam, van aanvraag tot uitvoering van de werken.

Een totale investering van 2 miljoen euro

“Faculty Club is een hoogstaand  vergader- en evenementencentrum, en dat willen we vooral blijven”, zegt Peter Herbiest, Algemeen Directeur van Faculty Club. “Een topbeleving voor klanten is in deze tijden van customer experience ook in onze toplocatie belangrijk. Dat is de onderliggende reden dat we meer dan 2 miljoen € geïnvesteerd hebben. De investering van bijna 100.000 euro in ons terras de voorbije twee maanden, was het sluitstuk. Nu gaan we consolideren en de gasten laten genieten van de vernieuwde infrastructuur, maar waar nodig zullen we altijd blijven verder investeren in de klantenbeleving”.

Voor Faculty Club betekent een optimale klantenbeleving onder meer te allen tijde de laatste technologie aanbieden in het kader van onder meer presentaties, vergaderingen, videocommunicatie of brainstormings met klanten of eigen personeel. Ook een stijlvol interieur is belangrijk. Het meubilair en de verlichting werden dan ook helemaal vernieuwd. Er werd verder veel geïnvesteerd in de verdere upgrade van het restaurant Cum Laude.

Een zaak uitbaten in een historisch pand brengt uitdagingen mee…

Faculty Club is de enige eventlocatie in België die ingebed is in een UNESCO werelderfgoed.  Men diende aan Monumentenzorg toestemming te vragen om de binnentuin om te vormen tot zomerterras. “Dat ging gepaard met enkele strenge voorwaarden. Zo mochten we bijvoorbeeld niets wijzigen aan de natuur op de binnentuin, geen greppels graven, klimop of takken snoeien zonder toelating en terecht. Nu kan er wel ook heerlijk in openlucht vergaderd worden”, aldus nog Herbiest. Zelfs het plaatsen van een officieel goedgekeurd bordje ter indicatie dat het Groot Begijnhof beschermd Unesco-erfgoed is, vergde wat administratie en tijd, maar het is nu een feit.

Technologie staat centraal

Technologie is cruciaal vandaag in het kader van presentaties, brainstormings en vergaderingen. Zo werd er onder meer voor één van de vergaderzalen geïnvesteerd in een geïntegreerd multimedia tafelmeubel, voor Board meetings met video conferencing. In een zaal in The WestWing werd een surface hub van Microsoft geïnstalleerd. Deze laat onder meer toe om Skype calls te doen op groot scherm (meer dan 80 inch). Meetings opnemen, digitaal brainstormen of live streamen, dankzij in het scherm ingebouwde camera’s, is ook perfect mogelijk in de grootste zaal van onze WestWing. Ook werd de wifi sterk uitgebouwd.

 Het à la carte restaurant gaat voor nog meer gastronomie

Voor het à la carte restaurant ‘cum laude’ werd er geïnvesteerd in de verdere upgrade van de gastronomische keuken. Daarvoor werd het team uitgebreid met onder meer een nieuwe chef. Ter illustratie: Faculty Club stelt vandaag 11 koks tewerk, waarvan 8 voor de banketten en 3 enkel en alleen voor restaurant Cum Laude. De keuken hiervan werd ook veel groter gemaakt. Chef Marius Bosmans en zijn sous-chef Glenn Vangrunderbeeck zijn vastbesloten om bijkomende kwaliteits-labels binnen te halen.

Het bericht Faculty Club investeert in mooiste terras van Leuven verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over