FABRIK – hét kunstenfestival voor en door jongeren

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Van 1 tot en met 3 november organiseren zeven Leuvense jongeren tussen 17 en 20 jaar voor de tweede keer op rij het driedaagse kunstenfestival FABRIK. Een festival waar muziek, kunst en jong talent centraal staat. Na een eerste succesvolle editie in De Smidse in 2016, wisten ze dit jaar
de Oude Stelplaatsen van De Lijn te veroveren, jawel! 

 Nieuwe uitvalbasis voor ontmoeting, experiment en creativiteit
“Het was niet eenvoudig om dit jaar opnieuw een toffe ruimte te vinden voor FABRIK. Gelukkig kregen we via mijnLeuven de kans om een kick-off te doen in de Oude Stelplaatsen van De Lijn, de toekomstige uitvalbasis voor jongerencultuur in Leuven”, vertelt Pieter Volckaert (18), creatieve ondernemer en medeorganisator van FABRIK.

FABRIK is en blijft een kunstenfestival voor en door jongeren.” Net als vorig jaar willen we met FABRIK meer aandacht vragen voor ruimte in de stad, specifiek dan voor Leuvense jongeren. En dat in alle mogelijke facetten: ondernemerschap, creativiteit, muziek, ontmoeting… We willen een droomruimte creëren en andere jongeren en jongvolwassenen inspireren en engageren met interessante talks en workshops. En dat allemaal gratis”, vult Loïc aan.

Jongerenkunstenfestival met een inspirerend programma
Op het programma staan dit jaar o.a. talks van ‘Crevette Records’ en ‘Red Bull Elektropedia’, concerten van Blu Samu en Trian Kayhattu, een dansshow van ‘Konichiwa Crew’, een Kubb-toernooi, second hand vinylmarkt, filmvertoning van ‘Home’ (door Fien Troch), tentoonstellingen van jonge, Leuvense kunstenaars die de ruimte met hun werk mogen inpalmen, een eindfeest in samenwerking met ‘More Bounce Collectief’ uit Nederland, en nog veel meer!

Voor Soetkin Keukeleire (18) is het in ieder geval duidelijk: “De oude Stelplaatsen van De Lijn worden tijdens FRABRIK een bruisende plek om binnen en buiten te lopen, waar je iets kan drinken en eten in een aangename creatieve omgeving.”

Het volledige programma vind je hier:  www.facebook.com/events/1684744264932646 

FABRIK is een project dat wordt ondersteund door mijnLeuven, het jongerenlabel van stad Leuven.
Adres: Oude Stelplaatsen van De Lijn, Vuurkruislaan 3, 3000 Leuven.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer