Extra voordelig met de bus naar Wintertijd en winkels

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Kerstinkopen doen of een bezoek brengen aan Wintertijd in Leuven kan de komende drie weekends (9-10, 16-17 en 23-24/12) extra voordelig met de bus. Winkelaars en bezoekers kunnen niet alleen op zaterdagen, maar ook op (koop-)zondagen naar het stadscentrum en terug voor 2 euro. Of ze kunnen hun auto achterlaten aan de rand en gebruikmaken van gratis pendelbussen of de P+Bus parkeerformule. Samen met de stad wil De Lijn zo de verkeersdrukte in en rond Leuven beperken.

Drie weekends lang het hele weekend voor 2 euro heen en terug

Op alle lijnen die rechtstreeks naar Leuven rijden, kunnen reizigers bij de chauffeur terecht voor een winkelbiljet van 2 euro. Het biljet is de komende drie weekends uitzonderlijk niet alleen op zaterdag, maar ook op zondag geldig voor een heen- en terugreis. Met zo’n biljet moeten reizigers afstappen aan een halte in het centrum van Leuven.

Winkelpendel Wetenschapspark ook op zondag

Een andere optie is de auto gratis parkeren op parking Wetenschapspark Arenberg, en van daaruit pendelbus 603 nemen, die ook gratis is. Die bus rijdt tussen 10 en 19 uur om de tien minuten naar de halte Dirk Boutslaan in het centrum van Leuven. Deze parking is ideaal voor wie van op de E40/E314 komt. Net als het winkelbiljet loopt deze actie uitzonderlijk het hele weekend, dus ook op koopzondagen 10, 17 en 24 december. Na de kerstperiode blijft de pendelbus rijden op zaterdag.

P+Bus

Wie zijn auto achterlaat op één van de zes deelnemende parkings, kan elke dag van de week gebruikmaken van de P+Bus parkeerformule. Op vertoon van hun parkeerticket rijden gebruikers gratis met de (gewone) bus naar het centrum van Leuven en terug. Dat kan in parkings De Bond, Heilig Hart, NMBS/Station P1, Philipssite, Teken/Gasthuisberg en Vaartkom.

Autodruk beperken

Tot slot laat De Lijn voor de Winterspeeltuin van 26 tot 30 december de bussen 4 (behalve op zaterdag) en 630 voor de deur van de Brabanthal stoppen. Met de steun van de stad Leuven wil De Lijn met al deze maatregelen tijdens één van de drukste periodes van het jaar de verkeersdrukte en de parkeerdruk in de stad beperken.

Informatie voor de reiziger

Reizigers kunnen op www.delijn.be/leuven terecht voor meer informatie.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans