Extra overlastpatrouilles op straat

Bart Mertens
4 jaar geleden
door Bart Mertens

De politie stuurde voorbije nacht verschillende extra overlastpatrouilles de straat op. Tijdens de Krokusvakantie zakken immers traditioneel heel wat scholieren naar het stadscentrum af om te proeven van de studentensfeer. Dat veroorzaakt vaak extra overlastproblemen. Door zichtbaar in het straatbeeld aanwezig te zijn met verschillende patrouilles worden grote problemen voorkomen.

De patrouilles moesten vooral tussenkomen voor klachten van nachtlawaai. Enkele kotfeestjes werden stilgelegd en een danscafé kreeg pv omdat het veel te luide muziek speelde.

In de fakbars was het extra druk. De meeste fakbars hadden extra stewards ingezet. Dat was geen overbodige luxe. In enkele zaken werden ook professionele bewakingsagenten ingehuurd. Een twintigjarige student uit Zottegem die in een fakbar in de Naamsestraat problemen veroorzaakte, mocht de rest van de nacht in de politiecel doorbrengen. Een steward wilde de man, die stomdronken was, naar buiten begeleiden. De dronken klant pikte dat echter niet en er ontstond een schermutseling waarbij de steward een tik kreeg en lichtgewond raakte. Met behulp van enkele andere personen werd de weerspannige klant tegengehouden tot de politie ter plaatse was. De dronken kerel kreeg behalve een pv voor openbare dronkenschap ook eentje voor het toebrengen van slagen en verwondingen.

De patrouilles betrapten ook vijf personen in bezit van gebruikshoeveelheden drugs. Ze kregen allemaal een proces-verbaal. Ook twee jongeren die na middernacht alcohol op straat aan het drinken waren en te veel lawaai maakten kregen een pv, net zoals vier wildplassers die door de patrouilles werden betrapt.

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens