Extra controles aan de start van de paasvakantie

Ann Peeters
11 maanden geleden
door Ann Peeters

De politie stuurde vrijdagnacht extra patrouilles de baan op om de start van de paasvakantie zo rustig mogelijk te laten verlopen. Naast het fietsteam, de verkeerspolitie en een hondenteam, werden ook enkele ploegen in burger ingezet.

In totaal werden 133 voertuigen en 64 personen aan een grondige controle onderworpen. Dat resulteerde in een hele reeks processen-verbaal. Zo gingen 8 wildplassers, die op heterdaad werden betrapt de bon op. De teams in burger die vooral oog hadden voor drugs, betrapten 10 personen die in bezit waren van verboden middelen, voornamelijk cannabis. Een nachtwinkeluitbater kreeg een boete omdat hij alcohol verkocht aan minderjarigen. De verkeerspolitie verbaliseerde 4 bestuurders die te veel hadden gedronken. Van 2 van hen werd het rijbewijs ter plaatse voor 15 dagen ingetrokken. Een niet-verzekerde bromfiets moest aan kant blijven staan evenals een niet-verzekerde auto.

Het fietsteam schreef een twintigtal processen-verbaal voor uiteenlopende verkeersovertredingen begaan door fietsers zoals rijden zonder licht en het negeren van het rode verkeerslicht. 3 personen zonder geldige verblijfsdocumenten die werden betrapt, werden ter beschikking gesteld van de dienst vreemdelingenzaken. De acties van de verschillende teams werden op de voet gevolgd door burgemeester Ridouani, die een nachtje mee het terrein opging met de politie en zo kon ervaren hoe het er tijdens een drukke uitgaansnacht aan toe gaat en hoe de politie daar mee omgaat.

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters