Extra aanbod De Lijn vanaf begin september

Vanaf 1 september verbetert De Lijn Vlaams-Brabant haar aanbod. Er worden extra ritten en een nieuwe buslijnen ingelegd op enkele drukke verkeersassen. Dit bijkomend busaanbod zal het comfort en de tevredenheid van de reizigers ten goede komen. Daarnaast zullen er ook nog kleinere wijzigingen doorgevoerd worden aan enkele andere buslijnen.

Betere bediening  bedrijventerrein in Haasrode

De frequentie van lijn 630 Wijgmaal – Leuven – Haasrode verdubbelt tijdens de spitsuren op schooldagen tussen Leuven en Haasrode. Hierdoor zal er om de 7,5 minuten een bus rijden op dit traject en realiseren we een hoog frequente dienstverlening voor de studenten van UCLL en werknemers van de verschillende bedrijven. De bussen van De Lijn kunnen het bedrijventerrein nu ook vlotter bereiken dankzij de doorsteek tussen Geldenaaksebaan en Interleuvenlaan. Ook lijnen 4, 5 en 6 blijven het bedrijventerrein bedienen en maken gebruik van de nieuwe doorsteek.

Nieuwe lijn 658 Kortenberg – Leuven

Tijdens schooldagen en enkel in de spits rijdt voortaan de nieuwe lijn 658 Kortenberg – Leuven. Deze lijn volgt tussen Kortenberg en Leuven hetzelfde traject als de reeds bestaande lijn 358 Brussel – Kortenberg – Leuven (via de N2). In Leuven rijdt lijn 658 echter via de Lüdenscheidsingel (de ring) naar het station, en niet door de binnenstad. De komst van lijn 658 biedt een antwoord op de vraag naar extra capaciteit op lijn 358. Hierdoor verbetert het aanbod en comfort voor de reizigers op dit traject.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer