Everbergs bier wint award

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

In Gent werden onlangs voor het zesde jaar op rij de beste Belgische bieren in de kijker gezet. Online kon er enkele weken gestemd worden op honderden bieren in diverse categoriën. De Flurkbrouwers uit Everberg wonnen de zilveren medaille in de categorie blond bier zwaarder dan 6,5 graden.

De Flurk, een blond bier van acht graden, behaalde het zilver. De brouwers konden eveneens een top tien notering veroveren in de categorie bruin bier >6,5°met hun nieuwste brouwsel Flurk 9. Dit is een stevig bruin bier van 9 graden dat énorm in de smaak valt. Meesterbrouwer Jonas Flamaing is in de wolken: “We zijn erg trots met deze erkenning. Zowel voor onze Flurk, maar zeker ook voor de bruine  Flurk 9 die we voorbije herfst voor de eerste keer brouwden en énorm in de smaak valt”. Het is al de tweede keer dat de Flurkbrouwers in de prijzen vallen. Eerder werden ze ook al verkozen tot beste bier op het bierfestival van Tremelo.

De Flurkbrouwers zijn lid van Straffe Streek (streekproducten Vlaams-Brabant). Meer info via www.flurkbrouwers.be, via Facebook (De Flurkbrouwers) of Instagram (@Flurkbrouwers).

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer