Evenement voor alleenstaande ouders

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Alleenstaande ouders werken voor 2, maar ontvangen ook liefde voor 2 van hun kinderen. Op Valentijn mogen zij dus niet vergeten worden.

Op 21 maart 2019 is het de ‘Dag van de Alleenstaande Ouder’. Van ‘s morgens tot ‘s avonds zijn solo mama’s en papa’s (weduwe, gescheiden, bewust ongehuwd) in de weer, waarbij alles rond hun kinderen draait. Ze lopen een hoog armoederisico en dreigen vergeten te worden door de politiek.

Samen lief en leed delen is nodig, omdat single ouders vaak eenzaam zijn in hun dagelijkse strijd. Empoweren, sensibiliseren en verbinden is een noodzaak. Op 21 maart wordt er in Hal 5 in Kessel-Lo (Leuven) van 16 tot 22 uur een groots evenement georganiseerd door AlleenMama en haar bezielster Josephine Malay. Alles draait om communicatie en connectie om de stem van de alleenstaande ouder duidelijk te laten horen. Hier worden zaadjes geplant zodat alles wat er op het hart ligt om te vormen tot beleidsmaatregelen.

Vind je dit een goed idee? Dan kan je deze doelgroep – die 1/3 van de Belgische huishoudens uitmaakt – een hart onder de riem steken met Valentijn. Je kan namelijk tot 28 februari je steun betuigen via crowdfunding: https://kadonation.com/nl/c/dagvandealleenstaandeouder

Programma

TV-gezicht Veerle Dobbelaere, zelf ervaringsdeskundige, verleent haar steun als moderator van deze dag.

Sprekers met een duidelijke mening: Carla Dejonghe (All1 en voorzitter van Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie in Brussel), Elien Spillebeen (Mama Kivu), Josephine Malay (AlleenMama).

Denktank om voorstellen te formuleren.

Debat met Kenneth De Becker (Wikifin en KUL), Lore Janssens/Magda De Meyer (project Miriam en voorzitter van Vrouwenraad), Geert De Vleminck (alleenstaande papa), Anja Pairoux, Plusouderconsulenten en uiteraard de alleenstaande ouders in het publiek.

Vanzelfsprekend is er gratis kinderanimatie. Er wordt afgesloten met een theatermonoloog ‘Martha’s vijf geheime namen’ van Liesbeth Vanderbeke.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans