Eerstesteenlegging woonproject De Blekerij in Diest Eerste stap ter herontwikkeling stationsbuurt

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Bouwbedrijf Cores Development zal volgende donderdag de eerste steen leggen van woonproject De Blekerij aan de Turnhoutsebaan in Diest. De Blekerij ligt vlak bij het centrum van Diest, maar vooral ook middenin de stationsomgeving die de komende jaren helemaal opgewaardeerd wordt.

Zowel de stationsomgeving als de waterkant van deze site waren tot nu toe sterk verwaarloosd met een grote impact op de omliggende woonomgeving tot gevolg. Het doel is om deze stationsomgeving nieuw leven in te blazen en te ontwikkelen tot een hoogwaardige woon- en werklocatie. Projectontwikkelaar Cores Development neemt met woonproject De Blekerij een gedurfde maar vastberaden eerste stap in het strategische herontwikkelingproject ‘Poort van Diest en Demer’ dat wordt uitgewerkt in samenwerkingsverband tussen de stad Diest, provincie Vlaams-Brabant, en de NMBS Holding.

 Ook de huidige bewoners van Diest geloven in het project: maar liefst 65% van de kopers wonen nu al in Diest of in de onmiddellijke omgeving. De succesvolle verkoop – 85% van de woonunits werden reeds verkocht – bevestigt dat het project beantwoordt aan een concrete vraag naar dit type woonproject.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer