Eerste werken heraanleg Dorp Nieuwrode starten half oktober

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

In oktober starten de eerste werken voor de heraanleg van Dorp Nieuwrode. Het gaat in eerste instantie om de aanleg van de nieuwe nutsleidingen. De riolerings- en wegenwerken worden pas ten vroegste na de winter verwacht.

De aanleg van de nieuwe nutsleidingen (waterleiding, elektriciteit, aardgas,…) zal volgens de huidige planning starten op 16 oktober, en dit langs de Rodestraat, vanaf het kruispunt met het Hoekje. Deze werken zullen de nodige hinder opleveren, al zal het verkeer – mits het respecteren van de werfactiviteiten – nog kunnen passeren. Na de aanleg en de aansluiting van de nieuwe nutsleidingen wordt de berm weer dichtgemaakt worden en voorlopig verhard met steenslag.

Op de riolerings- en wegenwerken is het nog wat langer wachten. Die zullen niet meer voor het einde van dit jaar kunnen starten. Op de openbaar gepubliceerde aanbesteding van de werken schreef namelijk geen enkele aannemer  zich in. Dit omwille van de drukte bij de aannemers in de wegenbouwsector. De gemeente zal nu met enkele aannemers onderhandelen om te zien wie aan de meest gunstige prijs kan starten na de winter. Als dat niet zou lukken, wordt de opdracht voor de riolerings- en wegenwerken opnieuw openbaar gepubliceerd.

In de tussentijd zal de gemeente verder overleggen met de bewoners en eigenaars over de grondafstanden en de afwerking naar de private eigendommen toe, en ook de voorstellen die gedaan zijn betreffende de weginrichting, parkeren en andere technische werken bespreken.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans