Eerste oorvriendelijke festival in Het Depot

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Op 19 april organiseert ‘De Tuut van Tegenwoordig’, in het kader van de ‘Dag van de Tuut’, de allereerste bewustmakingsdag rond tinnitus en gehoorschade in en rond Het Depot in Leuven. Op het programma staat onder andere het eerste oorvriendelijke festival van Vlaanderen.

Van op het Martelarenplein informeert ‘De Tuut van Tegenwoordig’ de hele dag over oorsuizen en de gevaren van te luide muziek, en de hulp die zij als organisatie kan bieden. ’s Avonds wordt afgesloten met het eerste oorvriendelijke festival van Vlaanderen met onder andere Kraantje Pappie, Manoeuvres en Mark with a K.

De Tuut van Tegenwoordig werd in 2015 opgericht door Bert Lecomte. Lecomte, die zelf tinnituspatiënt werd na een nachtje uit, richtte de organisatie op nadat hij zonder succes op zoek gegaan was naar correcte info en verhalen van lotgenoten. Sindsdien staat De Tuut van Tegenwoordig voor ondersteuning en sensibilisering omtrent tinnitus en gehoorschade. Daarin wordt ze ondersteund en geadviseerd door Arteveldehogeschool, KU Leuven, UGent en UZA.

In 2017 trekt de organisatie samen met een grote groep vrijwilligers opnieuw het land rond met haar festivalstand. Daarbij zullen ze net als vorig jaar duizenden oordopjes verdelen en festivalgangers informeren over de mogelijke gevolgen van te luide muziek.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans