Eerste Nespresso Boutique in Leuven

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Midden juni opent in de Diestsestraat in Leuven een ‘Nespresso Boutique’ de deuren. Het gaat om een dubbele primeur. Het is niet alleen de eerste Nespresso Boutique in de stad, maar het is in ons land ook de allereerste locatie waar koffieliefhebbers kunnen kennismaken met het vernieuwde Nespresso Boutique concept: een koffiewereld die 100% draait rond beleving, tastings en workshops.

In een gezellige, luxueuze setting die helemaal in het teken staat van koffie(kennis) ontdek je Nespresso-koffie op een heel andere manier. Ruiken, proeven, voelen, bijleren én zelf uitproberen: in dit koffie-universum word je door ervaren koffiespecialisten ingewijd in de lekkerste geheimen van het zwarte goud. Je circuleert vrij doorheen de winkel en maakt kennis met vier nieuwe, inspirerende koffie-ervaringen. Zo krijg je een zintuiglijke verwelkoming, kan je ontdekken en proeven bij de bar, leer je de barrista basics in de Lab Kitchen en neem je deel aan masterclasses.

Niet meer aanschuiven

Omdat je in de nieuwe Boutique de wereld van Nespresso op je eigen tempo verkent, is er in dit winkelconcept geen plaats meer voor traditionele kassa’s. En dat betekent dat je er dus ook niet hoeft aan te schuiven. In plaats van te wachten in de rij, word je verwelkomd door een koffiespecialist. Hij of zij informeert naar de reden van je bezoek en achterhaalt je wensen. Daarna kun je op ontdekking in de winkel: je proeft, vergelijkt en kiest de koffie uit die perfect bij je past.

Duurzaamheid in de kijker

Naast smaak, productkennis en techniek, is er in het vernieuwde Boutique concept ook een belangrijke hoofdrol weggelegd voor duurzaamheid. Dat merk je niet enkel in het design van de winkel (alle tafelbladen werden bijvoorbeeld vervaardigd uit gebruikt koffiegruis), ook tijdens de ontdekkingen wordt er gefocust op Nespresso’s voortdurende inspanningen op het vlak van duurzaamheid, recyclage en het beperken van afval door slim design. Je komt er alles over te weten tijdens je ontdekkingsparcours.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans