Eerste Leuvense assistentiewoningen in De Ark

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De kogel is eindelijk door de kerk Leuven heeft nu eindelijk ook assistentiewoningen. In nieuwbouw De Ark, nabij de Vaartkom, worden vanaf oktober 38 woningen aangeboden voor actieve burgers van de derde generatie.

Time4Quality heeft op dit moment 441 assistentiewoningen in de aanbieding en wil dat aantal tegen volgend jaar zien groeien tot maar liefst 857 stuks, verspreid over heel Vlaanderen. Om een of andere reden waren deze in Leuven nog niet aanwezig, maar hier komt dus spoedig verandering in. Aannemingen Janssen en Ertzberg waren de partners die het project mogelijk maakten in een groene omgeving. “We zijn blij dat nu ook Leuven een mooi aanbod heeft voor mensen die op latere leeftijd nog actief in het leven staan”, zegt Benoît Broos, directeur Vastgoed bij Ertzberg.

Gezien de kosten voor het verblijf en de basisservice kan je al snel 1.350 euro per maand betalen. Deze Leuvense assistentiewoningen aan de Vaartkom zijn daarmee niet voor elke pensioen weggelegd, maar toch zijn de beschikbare eenheden al zo goed als uitverkocht.

De assistentiewoningen zijn voorzien van werkelijk alle comfort, met aandacht voor de bijzondere noden van ouderen. Deze ruime appartementen zijn er vanaf een oppervlakte van 68 vierkante meter. Ze beschikken over een groot terras. De gemeenschappelijke ruimtes bestaan bijvoorbeeld uit een ontmoetingsruimte met restaurant. Bewoners kunnen rekenen op een basisservice, eventueel aangevuld door extra diensten. De basisservice is inbegrepen in de prijs. Enkele voorbeelden van die basisservice zijn crisis- en overbruggingszorg alsook de organisatie van evenementen en activiteiten. Niet inbegrepen bij de basisservice zijn bijvoorbeeld eventuele maaltijden, verpleging en de poetsdienst.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer