Eerste kampeerders arriveren in Werchter

Morgen gaat muziekfestival Rock Werchter van start, en dat betekent traditioneel dat vandaag al de eerste kampeerders arriveren op de campings rond de festivalweide. Om 15 uur mochten ze hun tentje opzetten. Opvallend was dat velen onder hen onderweg boomschors hadden meegesmokkeld, om de ruimte voor hun tent toch wat droog te houden.

Rock Werchter krijgt dit jaar af te rekenen met een hoop wateroverlast. De zware regenval van de voorbije weken vormde zowel festivalterrein als campings en parkings om tot één drassige bedoening. Het terrein zelf kreeg zopas nog een dikke zandlaag aangemeten. Kwestie van de voeten toch enigszins droog te houden. Voor de campings en de parkings werden eerder al maatregelen genomen: ticketverkoop voor de campings werd vroegtijdig afgebroken omdat er minder campings ter beschikking zijn door de regenval, parkeren kan enkel als je ook effectief kampeert in Werchter.

Toch lieten de eerste feestvierders, die gisteren al arriveerden om hun tentje op te zetten, het niet aan hun hart komen. Integendeel, de sfeer zat onmiddellijk goed. Opvallend was dat verschillende kampeerders maatregelen hadden getroffen om hun tent enigszins droog te houden. Zo hadden sommigen onderweg boomschors meegesmokkeld om voor hun tent te leggen.

Rock Werchter start morgen (donderdag) en duurt tot en met zondag. Elke dag, tot maandagmiddag, zal De Lijn 60 bussen inzetten die tussen het station van Leuven en de weide pendelen. De bus houdt halt op de Wijgmaalsesteenweg in Haacht en in de Achterheidestraat in Werchter.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans