12 maanden cel voor man die burgemeester Holsbeek aftuigde

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De man die Holsbeeks burgemeester Hans Eyssen in 2017 slaag gaf op de Bondgenotenlaan in Leuven, is veroordeeld tot 12 maanden cel en 600 euro boete. Eyssen krijgt ook bijna 3.600 euro schadevergoeding.

De feiten deden zich voor op 18 oktober 2017 in de Bondgenotenlaan. Rond 5.35 uur was Hans Eyssen getuige van een ruzie . Toen hij de politie telefonisch wilde verwittigen, werd hij zelf hardhandig aangepakt. Hij werd tegen de grond gewerkt en kreeg verschillende trappen tegen het hoofd. Gevolg: een korte black-out, hersenschudding, whiplash en verwondingen in het aangezicht. Zes weken lang leed hij pijn en kon hij weinig werk verrichten, tot vandaag houdt hij een litteken aan de lip over aan het voorval.

Dankzij camerabeelden en enkele getuigen slaagde de politie erin de verdachten te identificeren. Het gaat om twintigers uit Kampenhout, Heverlee en Kortenberg. De man die Eyssen aanviel, bood inmiddels zijn excuses aan, maar dat stemde de rechter niet mals. Omdat het niet de eerste keer was dat de man agressief uit de hoek kwam, werd hij veroordeeld tot 12 maanden cel en 600 euro boete.

Hans Eyssen krijgt ook een schadevergoeding van 3.577,73 euro, al was het hem daar niet om te doen. Wat er na de aftrek van de kosten nog overblijft, wil hij daarom verdelen met de twee andere mannen die in de klappen deelden.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans