Een glashelder horecareglement voor alle starters

Ann Peeters
1 jaar geleden
door Ann Peeters

Bij het opstarten en uitbaten van een horecazaak komt heel wat kijken. Vele starters zijn vaak onvoldoende voorbereid. Laagdrempelige, toegankelijke en duidelijke informatie is een eerste stap om onze Leuvense horeca te helpen. Die vinden ze nu in de handige brochure ‘Glashelder’.

Leuven heeft een uitgebreid politiereglement voor de horeca. In samenspraak met de sector werd het reglement de voorbije jaren geüpdatet. Dit reglement werd ook in een handige brochure gegoten. Deze brochure met passende titel ‘Glashelder’ wil een eerste leidraad zijn om startende uitbaters wegwijs te maken, maar kan ook een nuttig instrument zijn voor ervaren horecaondernemers.

Glashelder
Uitbatingsvergunning, drankvergunning, muziekvergunning, terrasvergunning … een hele slok of hap. Vanuit de praktijkervaring van verschillende diensten blijkt, dat zeker starters dikwijls onvoldoende voorbereid zijn. In de nieuwe brochure wordt daarom glashelder uitgelegd waar men alles kan aanvragen en wat dit juist inhoudt. Er wordt ook dieper ingegaan op brandveiligheid, controles en evenementen.

De brochure is gratis te verkrijgen bij de horeca politie en op het stadskantoor bij de betrokken diensten: handel en horeca, milieu, bouwen en preventie. De hele brochure is ook online te vinden op www.leuvenvoorondernemers.be.

Els Van Hoof: “Een ondernemer moet aan vele dingen denken, en als stad willen we de administratieve verplichtingen ondernemersvriendelijker maken. Met deze brochure maken we de hele vergunningsaanvraag helderder en gemakkelijker. En we willen zeker de boodschap meegeven: doe je aanvraag ruim op tijd. Onze diensten staan klaar om je hierbij te helpen.”

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters