Een derde van de leerlingen kunstsecundair onderwijs stroomt niet door naar artistiek hoger onderwijs

Ann Peeters
12 maanden geleden
door Ann Peeters

KSO leerlingen hebben een ruime keuze uit een brede waaier van hogere studies en beroepen in de artistieke sector, maar ook daarbuiten. Te weinig ouders weten dat en laten hun kind daarom vaak niet starten in het kunstsecundair onderwijs.

Een recente bevraging bij laatstejaars KSO leerlingen uit 30 scholen toont aan hoe uiteenlopend en divers de verdere studiekeuze is. Het is niet omdat een leerling in het secundair onderwijs een kunstrichting volgt, dat hij daarna geen andere weg meer op kan in het hoger onderwijs.  Te weinig ouders weten dit en daarom komen de leerlingen van het kunstsecundair onderwijs op woensdag 13 maart om 14.30 uur op straat.

Op de derde editie van de ‘Dag van het KSO’ drukken de studenten van De Wijnpers, Heilig Hart Heverlee en Kunsthumaniora Lemmensinstituut een opvallende artistieke stempel op straten en pleinen van Leuven. Met een wervelend samenspel van creatieve performances met woord, muziek, dans, ballet en beeldend werk willen ze ouders en jongeren sensibiliseren om voor het KSO te kiezen.

Op het Rector De Somerplein, aan de Stadsschouwburg en in Bibliotheek Tweebronnen tonen de leerlingen beeldende kunst, muziek en woordkunst-drama aan de voorbijgangers hun creatief-artistiek talent met live schilderkunst, tableau vivants, stop motion film, pop-up theater en concertjes.

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters