EcoWerf neemt extra maatregelen tegen hitte

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

EcoWerf stelt tijdens de zomerregeling, die nog loopt tot 30 september, aangepaste werkkledij, zonnebrandolie, beschermingsmiddelen tegen insecten en water (vanaf 24 graden) ter beschikking aan alle medewerkers die in openlucht werken. Dagelijks zijn er 60 ophaal- en containerwagens met meer dan 120 chauffeurs en ophalers op de baan om het afval in de regio op te halen. Elke dag staan er ook 70 parkwachters paraat om de inwoners te helpen hun afval in de juiste container op het recyclagepark te deponeren.

Tijdens de zomerregeling mogen de ophaalploegen en de recyclageparkwachters ook een korte broek dragen. Uitgezonderd de ophaalploegen die de restafvalzakken in sommige gemeenten ophalen: restafvalzakken kunnen immers scherpe voorwerpen bevatten waardoor het voor onze ophalers van de restafvalzakken niet veilig genoeg is om een korte broek te dragen.

Nu het kwik boven de 30 graden stijgt, neemt EcoWerf extra maatregelen om haar personeel op een verantwoorde manier aan het werk te houden. Zo mogen de ophaalploegen vanuit de site in Leuven een halfuur vroeger uitrijden. Hierdoor vervroegt de ophaling van het huisvuil niet – EcoWerf start met de ophaling om 7 uur ‘s morgens – maar kunnen de ophaalploegen wel vroeger starten met de ophaling van het huisvuil.

Ook krijgen de ophaalploegen en recyclageparkwachters de raad om voldoende te drinken en om voldoende rust in de schaduw te nemen.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans