EcoWerf haalt vanaf 1 januari 2018 roze zakken op

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

EcoWerf staat klaar om vanaf 1 januari 2018 in al haar gemeenten de roze zak met zachte plastics, die niet in de pmd-zak horen, aan huis op te halen. Dit werd op 21 juni besproken op de Raad van Bestuur. De gemeenten moeten dit nog wel bespreken en goedkeuren op hun gemeenteraad, het is immers een verruiming van de dienstverlening.

De huis-aan-huisinzameling zal om de 6 weken plaatsvinden. Ook op het containerpark blijft de roze zak welkom.

Met deze dienstverlening speelt EcoWerf in op vragen van veel gemeenten en hun inwoners. De inzameling zowel op de containerparken als huis-aan-huis (Leuven en Boortmeerbeek) is een groot succes.

Een mogelijke inzameling van een paarse zak, met daarin de inhoud van zowel de blauwe pmd-zak als die van de roze zak, zal ten vroegste op 1 januari 2020 kunnen opgezet worden.

Er lopen in Vlaanderen verschillende projecten om de inzameling van de pmd-zak uit te breiden met andere plastics. Pas tegen einde 2019 zou een uniform systeem worden opgezet. EcoWerf wil echter niet zo lang wachten en wil vanaf 1 januari 2018 de inzameling van de roze zak op haar grondgebied veralgemenen.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans