Economiestudenten organiseren nieuwe ‘Leuven Case Competition’

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Jaarlijks organiseert Ekonomika, de officiële studentenvereniging van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de KU Leuven, de Leuven Case Competition (LCC). Ook vorige week verzamelden weer zo’n 200 van de beste casesolvers van Vlaanderen, in teams van vier, in de Universiteitshallen van Leuven.

Gedurende een volledige dag kregen deze 50 teams de kans om hun theoretische kennis om te zetten in de praktijk. Vier toonaangevende bedrijven, waaronder McKinsey&Co, Unilever, Microsoft en Dell reikten uitdagingen uit hun werkomgeving aan aan de deelnemende studenten. McKinsey&Co, Unilever en Microsoft leverden cases aan die de teams challengden op hun sterktes en creativiteit als groep, terwijl Dell focus lag op het individueel niveau van de 200 aanwezige studenten. De deelnemers benutten hun reeds verworven kennis en creativiteit om de meest innovatieve oplossingen te kunnen pitchen aan een jury, vooropgesteld door de vier participerende bedrijven.

Sinds het vierjarige bestaan van LCC opende deze editie de competitie voor heel Vlaanderen. Door vier selectiecases te organiseren in vier verschillende steden waaronder Antwerpen, Gent, Brussel en Leuven werden de meest innovatieve en creatieve 200 van de in totaal 750 deelnemers nauwkeurig en vakkundig geselecteerd. Dit jaar was niet enkel de KU Leuven vertegenwoordigd door zijn studenten, maar ook studenten van Antwerp Management School, Vlerick Business School, Solvay Business School, UGent, UAntwerpen, VUB, ULB, Universiteit van Amsterdam en Universiteit van Bocconi namen deel aan de strijd om een van de 5 prijzen in de wacht te slepen.

Meer info: www.leuvencasecompetition.be

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans