Project SKY One laat bouwmaterialen aanvoeren via binnenschip

Kan u het zich voorstellen? 22 vrachtwagens met bouwmaterialen zoeken een toegang tot de bouwsite van het project SKY One aan de Vaartkom in Leuven.

Voor het eerst in Leuven hebben projectontwikkelaar DYLS en de betrokken partners gekozen voor de levering van bouwmaterialen via het water. En dat heeft zo zijn voordelen: één schip vervangt 22 vrachtwagens, per tonkilometer stoot een binnenschip een kwart minder CO2 uit dan een vrachtwagen en transport via de waterwegen betekent uiteraard minder verkeer op de autowegen.

Het project SKY One Projectontwikkelaar DYLS bouwt een nieuwe prestigieuze woonplek aan de Vaartkom in Leuven. Kwaliteit en duurzaamheid beperken zich niet alleen tot het gebouw maar starten reeds van bij de eerste steenlegging. Daarom wordt gekozen voor de levering van bouwmaterialen via de waterweg. Dat gebeurt in samenwerking met De Vlaamse Waterweg, Leuven 2030, Wienerberger en André Celis. Kom op woensdag 17 mei naar de Vaartkom in Leuven en beleef vanaf 14.30 uur mee de aankomst van het eerste binnenschip met bouwmaterialen.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer