Duferco moet twintig werknemers laten gaan

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Twintig jobs zijn er onlangs verdwenen bij staaldraadproducent Duferco Trebos in Tildonk, dit als gevolg van een herstructurering. De directie meent dat als gevolg van de steeds sterkere internationale concurrentie en de gevolgen daarvan het bedrijf in industriegebied Hambos niet anders kon dan over te gaan tot deze beslissing.

Na deze nieuwe herstructurering zullen er nog om en bij de zeventig blijven werken. Werknemers en vakbonden leggen zich bij de beslissing neer. Er zullen geen vakbondsacties, gezien de meeste werknemers die hun job verliezen ongeveer zestig jaar oud zijn en via een systeem van brugpensioen de firma kunnen verlaten. Sinds de economische crisis in 2009 uitbarstte, heeft de groep Duferco in haar zes Belgische vestigingen ongeveer tweeduizend jobs geschrapt.

Sinds de overname van het voormalige Trebos, dat ooit honderden werknemers een job kon aanbieden, in 1999 door het Italiaans-Zwitsers staalbedrijf Duferco, is er nu al sprake van de vierde herstructurering. Enkele honderden jobs werden hierbij geschrapt. Bij Duferco Trebos in Tildonk wordt draad geproduceerd, deze worden onder andere aangewend in de auto- en meubelindustrie.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer