Drukke uitgangsnacht voor Leuvense politie

Bart Mertens
4 jaar geleden
door Bart Mertens

Tijdens de voorbije drukke donderdagnacht waren in het uitgaanscentrum ook enkele zakkenrollers actief. De extra overlastpatrouilles moesten tussenkomen bij verschillende schermutselingen, kregen te maken met dronken personen waaronder ook minderjarige scholieren die hun laatste honderd dagen vierden. Ze konden twee personen die verdacht worden van zakkenrollerij oppakken.

Zakkenrollers

Een achttienjarige student uit Bierbeek werd donderdagnacht slachtoffer van de diefstal van zijn gsm. De patrouilles konden op aanwijzen van het slachtoffer een verdachte identificeren, maar de gestolen gsm werd bij deze persoon niet aangetroffen. Even later konden na info van de tapper van een café op de Oude Markt enkele personen worden opgepakt die volgens de getuige bezig waren met gauwdiefstallen. Het ging om twee twintigers, die deel uitmaakten van een groepje van een vijf personen. Bij één van hen werden zomaar eventjes zes smartphones aangetroffen. De tweede had 250 euro op zak. De twee bleken allebei illegaal in ons land te verblijven. Ze werden opgepakt en overgebracht naar het commissariaat. Het geld en de gsm’s werden in opdracht van de parketmagistraat in beslag genomen. De gsm van de man uit Bierbeek zat hier niet bij. Het onderzoek moet uitwijzen wie dan wel de eigenaars van al die gsm’s zijn.

Dronken personen

Een zeventienjarig meisje uit Holsbeek werd in dronken toestand overgebracht naar het Heilig Hartziekenhuis. Ook een achttienjarig meisje uit Herent, dat uitgeteld door te veel alcohol op de grond lag, moest naar het ziekenhuis. Een achttienjarige uit Boutersem, die in dronken toestand brakend op straat werd aangetroffen, moest zijn roes uitslapen in de cel. Zijn zeventienjarige vriend uit Orp-Hauche die eveneens dronken was, werd door zijn vader opgepikt op het commissariaat. De tiener die op straat braakte kreeg hiervoor een GAS-pv. Een twintigjarige dronken student uit Tienen tenslotte mocht eveneens zijn roes uitslapen in de cel.

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens