Drugrunners betrapt en aangehouden

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De politie van Leuven arresteerde voorbije week een verdachte drugsrunner. Het fenomeenteam van de Leuvense politie ging een kijkje nemen in het bos op de Lemmensberg in Leuven omdat daar eerder verdovende middelen waren teruggevonden. Ook op maandag slingerden er voorwerpen rond die met druggebruik te maken hadden. In de buurt liep een man uit Tienen rond die goed gekend is bij de politie als druggebruiker.

Hij kreeg telefoons en berichten op zijn gsm die de politie leidde naar het Engels Plein. Op het fietspad tussen de Keizersberg en de Vaart trof de politie een jongeman aan die daar doelloos rondliep. De Nederlander bleek een gebruikershoeveelheid hasj op zich te hebben. Later werden op hem nog elf pakjes met heroïne (in totaal 23 gram) en twee gsm’s  gevonden. Hij bekende dat hij drugs dealde. De achttienjarige Nederlander werd voorgeleid en aangehouden. Zijn auto werd in beslag genomen.

Ook in Tienen werd een Nederlander aangetroffen. De 26-jarige man uit Rotterdam, had tien bolletjes cocaïne met een totaal gewicht van 6.8 gram en 7 bolletjes heroïne met een totaal gewicht van 20 gram bij zich. Hij had ook €680 cash geld bij. Beide verdachten werden voorgeleid bij de Leuvense onderzoeksrechter en aangehouden.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer