Dronken student gered uit ijskoude Dijle

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Het koude weer zorgde ervoor dat de uitgaansoverlast tijdens de traditionele uitgaansnacht van donderdag op vrijdag beperkt bleef. Voor een 18-jarige student die wat te diep in het glas had gekeken, liep de avond toch bijna faliekant af. Hij sukkelde in een ijskoude Dijle.

De jongeman was even na 2 uur in onbekende omstandigheden in de buurt van de Tervuursevest in het ijskoude water van de Dijle gesukkeld. Hij slaagde er niet in om op eigen kracht weer uit het water te komen. Gelukkig voor hem hoorden enkele bewakingsagenten van de universiteit hoe de student uit de Dijle probeerde te geraken. Met een beetje hulp slaagde hij daar dan toch in. Het onderkoelde slachtoffer had geen schoenen meer aan, maar wilde toch naar huis. Voor de zekerheid werd hij toch overgebracht naar het UZ Gasthuisberg.

Verder verliep de donderdagnacht opvallend rustig in Leuven. Een ijzige wind weerhield de studenten ervan te lang op straat rond te hangen. Het aantal klachten van geluidsoverlast, dat op donderdagnachten gewoonlijk piekt, lag dit keer dan ook zeer laag.

De patrouilles moesten wel een paar keer tussenkomen voor vechtpartijen tussen groepjes feestvierders in het uitgaanscentrum. Daarbij vielen enkele gewonden. Bij een eerste schermutseling tussen twee groepen kregen een 21-jarige dame en haar 24-jarige vriend klappen van onbekenden. De twee werden met verwondingen in het aangezicht overgebracht naar het UZ Gasthuisberg. Bij een tweede geval van agressie sloeg een 21-jarige persoon die dronken was met een glas op het hoofd van een 23-jarige man waarmee hij een discussie had. Het slachtoffer werd met een bloedende hoofdwonde overgebracht naar het Heilig Hartziekenhuis. De dader, die zelf gewond raakte aan de hand, werd na verzorging in het UZ Gasthuisberg opgesloten in de politiecel om er zijn roes uit te slapen.

Het aantal meldingen van dronken personen die op straat ronddoolden of werden aangetroffen, was op minder dan één hand te tellen. Een 17-jarige studente uit Tervuren die op een feestje te veel had gedronken, werd met een ziekenwagen overgebracht naar het Heilig Hartziekenhuis. Het was een vriendin die de hulpdiensten verwittigde omdat ze nog amper op haar benen kon staan.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans