Dronken Brit beschadigt auto’s en deelt klappen uit

Kirsten Bosmans
4 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Een 27-jarige Brit werd woensdagnacht in de cel gestopt nadat hij op de Naamsesteenweg in dronken toestand vijf geparkeerde auto’s en een voorbijrijdende taxi had beschadigd. De dronken Brit had eerder op de nacht al een bezoeker van de Oude Markt een klap in het gezicht gegeven.

Na de klap op de Oude Markt was hij er vandoor gegaan: hij kon niet meer door de politie worden aangetroffen. Enige tijd later kon hij op de Naamsesteenweg dan toch worden opgepakt. Getuigen werden daar even na 2 uur opgeschrikt door het lawaai van een luid roepende man die met een voorwerp op wagens aan het slaan was. De kerel liep in bloot bovenlijf en was volgens de melders duidelijk onder invloed. Eén getuige meldde dat de man een fiets tegen een geparkeerde auto gooide.

Een taxi die voorbij kwam kon maar net een aanrijding met de man voorkomen. De dronken Brit sloeg naar de voorbijrijdende taxi en beschadigde daarbij de zijspiegel. De beschadigde auto’s vertoonden vooral krassen. Bij één wagen gebruikte de Brit het plastieken omhulsel van een distributiekastje dat hij had beschadigd om op het voertuig te slaan. Toen de man door de politie werd opgepakt, sloeg hij wartaal uit. Er hing aan walm van alcohol rond hem. Hij verzette zich toen hij werd opgepakt en werd uiteindelijk geboeid afgevoerd en in de cel gestopt om zijn roes uit te slapen.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans