Dronken bestuurders aan de kant gezet

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De Leuvense politie zette minstens drie dronken chauffeurs nadat ze hen opmerkten of nadat ze flink wat brokken hadden veroorzaakt.

Een 28-jarige bestuurder uit Mechelen reed zaterdagmorgen in een lichte bocht op de Koning Boudewijnlaan met zijn auto tegen een aanhangwagen die op de parkeerstrook stond. Een getuige die de auto richting Leuven zag wegrijden belde de politie. Even later kwam opnieuw een melding binnen van een aanrijding door hetzelfde voertuig, dit keer op het kruispunt van de Kapucijnenvoer en de Tervuursevest. Daar was de twintiger op een verkeerseiland gereden en tegen een verkeersbord tot stilstand gekomen. Er kwamen twee takelwagens aan te pas om de zwaar beschadigde mini los te wrikken en van het verkeerseiland te sleuren en de auto vervolgens te takelen naar een garage. De bestuurder van de auto legde een positieve ademtest. Het rijbewijs van de Mechelaar werd onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken.

Een 28-jarige Leuvenaar reed zaterdagochtend op het Rector De Somerplein met zijn auto tegen enkele hekken die ter hoogte van de bushaltes stonden. Door de klap kwam een van de hekken in het glas van een bushokje terecht dat daardoor barstte. De bestuurder die van het Margarethaplein kwam gereden en daar een verbodsbord had genegeerd, had voor de aanrijding bijna een fietser omver gereden. Het was deze fietser die de politie verwittigde. De bestuurder van de auto legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken.

Een 37-jarige bestuurder uit Leuven werd vrijdagnacht aan kant gezet door een patrouille met anoniem voertuig nadat hij hen op de Koning Boudewijnlaan nadat hij een rood verkeerslicht had genegeerd. De man legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer