Dronkaards in het Leuvense gespot

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De voorbije nachten had de politie de handen vol met dronken personen die vaak ook andere feestvierders lastig vielen. De overlastpatrouilles moesten verschillende keren tussenbeide komen om de gemoederen te bedaren. In negen gevallen volstond een waarschuwing of vermanende babbel echter niet en moest de gecontroleerde persoon worden opgesloten om af te koelen of om de roes uit te slapen.

Een 45-jarige man uit Wijgmaal werd zaterdagnacht opgesloten ter ontnuchtering, nadat hij op de Oude Markt verschillende voorbijgangers lastig viel. Toen een politiepatrouille de man wilde controleren, liet hij blijken hiermee niet opgezet te zijn. De man werd geboeid en overgebracht naar het commissariaat waar hij enkele uren werd opgesloten om af te koelen en te ontnuchteren.

Een 20-jarige man uit Leuven viel zaterdagnacht op de Oude Markt voorbijgangers lastig. Een voetpatrouille werd door enkele personen aangesproken over het agressief gedrag van de man. Deze bleek tijdens controle stomdronken te zijn. Hij werd opgepakt en opgesloten ter ontnuchtering.

Een 37-jarige Engelse toerist die vrijdagnacht vrouwen lastig viel in een danscafé op de Oude Markt, werd door de portiers aan de deur gezet. Omdat de kerel, die duidelijk meer dan één glas te veel op had, op straat bleef roepen en absoluut terug naar binnen wilde, werd de politie erbij gehaald. Ook tegen de bijgeroepen politiepatrouille ging de Engelsman wild te keer. Hij werd geboeid overgebracht naar het commissariaat waar hij de rest van de nacht mocht doorbrengen.

Een 23-jarige man uit Oud-Heverlee werd vrijdagnacht opgesloten ter ontnuchtering. De dronken man werd op het Smoldersplein gecontroleerd en was daar niet mee opgezet. Hij verzette zich zowel verbaal als fysiek tegen de controle. De twintiger werd geboeid overgebracht naar het commissariaat.

Een 21-jarige man uit Heverlee werd zaterdag in alle vroegte slapend op het gras aan het tankstation langs de Naamsesteenweg aangetroffen door een automobilist die ging tanken. De man was stomdronken. Hij werd door een patrouille opgehaald en verder te slapen gelegd in de politiecel.

Een 31-jarige man uit Aarschot werd zaterdagochtend door een patrouille opgemerkt toen hij op de Vismarkt tegen een boom plaste. Toen de man hierover werd aangesproken bleek dat hij stomdronken was. De dertiger kraamde wartaal uit en werd ter ontnuchtering opgesloten in de cel.

Voor een 23-jarige man uit Leuven eindigde een nachtje stappen zaterdagochtend in de cel. Hij werd samen met een andere man gecontroleerd op de Oude Markt door een patrouille in burger. De twintiger, die duidelijk te veel gedronken had, begon zich te verzetten tegen de controle. Een patrouille in uniform die in bijstand was gekomen, pakte de man op en sloot hem op ter ontnuchtering.

Een 25-jarige vrouw, die in Leuven verblijft, werd zaterdagochtend enkele uren opgesloten, nadat ze zwalpend in de Naamsestraat was aangetroffen door een voorbijganger. Deze belde de politie. De dame was stomdronken en had naar eigen zeggen haar huissleutels verloren. Ze mocht haar roes uitslapen in de cel. Ze verzette zich hevig tegen de politiecontrole.

Een voorbijganger belde zaterdagmorgen de politie toen hij in de Platte Lostraat in Kessel-Lo een jonge man opmerkte die in slaap lag achter een geparkeerd voertuig. Met veel moeite kon een bijgeroepen patrouille de man wakker krijgen, maar hij kraamde enkel onzin in en stonk naar alcohol. Na controle bleek het te gaan om een 18-jarige uit Kessel-Lo. Hij sliep zijn roes uit in de cel.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer